понеделник, 4 март 2024 г.

Често задавани въпроси


Откакто публикувам поредицата Различен Следовател, ми се е налагало да отговарям на всякакви въпроси. Откакто поредицата излезе на хартия, коментарите и въпросите стават все повече (някои шеговити, други не особено възпитани), но има известна повтаряемост в тях, затова реших да ги синтезирам в един пост, за да изясним някои чуденки сред читателите. 


❓️1. Магически престъпления в Люлин?! Без мен! 

❌️ Нищо подобно! Действието НЕ се развива в България и героите не са българи. Ако ви е писнало от етнофентъзи и/или бг сюжети, в тази книга няма нищо такова. Всъщност, действието се развива в Русия преди 20 години, но ви уверявам, че в историята няма грам политика. 



❓️2. Книга по Лукяненко?! Ами авторските права?

Срещала съм този въпрос във всякакви форми - учтиво, шеговито, заплашително и откровено просташки зададен. Само че той е напълно резонен, така че нека отговоря изчерпателно. 

✅️ Поредицата Различен Следовател съществува със знанието и изричното разрешение за публикуване на Сергей Лукяненко. Той знае, че тази поредица я има и е съгласен да бъде публикувана още от 2018 година. Преди книгите да излязат на хартия, получих второ потвърждение на разрешението. Цялата история за това как се свързах с Лукяненко и как книгите се появиха, можете да намерите в YouTube канала ми. Има въздълго видео. 

Линк ето тук: 


❓️3. Защо копираш от Патрулите?! Не те ли е срам?! 

❌ ️Друг въпрос, често свързан с първия. Краткият отговор - копиране няма. 

✅️ Историята в Различен Следовател се случва в света на Патрулите, но се различава значително от историята в поредицата на Лукяненко. Дори съществуването на главната героиня противоречи на правилата в света на оригиналната поредица (защото при Лукяненко Универсални магове няма и не могат да съществуват). В моята книга няма да ви разказва Антон Городецки, нито ще си говорим твърде за него. Няма да видите и нито един от казусите, разглеждани в Патрулите. Моите истории са съвсем различни. Ще срещнете обаче Хесер, Завулон и Совината глава (ако сте фенове на поредицата, знаете много добре кои са тези пичове). 


❓️4. Свои идеи нямаш ли, че си седнала да пишеш това? 



✅️ О, имам, повече идеи от акъла имам! Даже имам и две други издадени книги (скоро ще станат много повече), които нямат грам общо с Глухарьов и Наташа. Написах Различен Следовател не защото нямам идеи, а защото открих какво мога да добавя към света на Патрулите.


Всичките ми публикувани книги в сайта на издателя: 


❓️5. Глухарьов накрая ще се ожени за Наташа, знам аз! Поредната боза! 

❌️ Ще ви разочаровам сериозно - Наташа и Глухарьов няма да станат гаджета и няма да се оженят. Както и двамата казват, те са само приятели. Много добри приятели, но нищо повече. Всеки от двамата си има свое си гадже и си ги харесват, нямат никакво намерение да се виждат и вкъщи ("Боже, опази!" както казва Глухарьов всеки път, когато чуе за нещо подобно). 

Това не е, няма да бъде и никога не е било любовен роман. 


❓️6. Не ми се чете за феи, вампири и други подобни. Тука такова ли е? 

❌️Сега е мой ред да кажа "Боже, опази!". Историята е ърбън фентъзи за разследване на магически престъпления. Няма нито феи, нито вампири като в "Здрач". Но пък има много криминале и наистина разследване. 


Ако имате други въпроси за поредицата, не се притеснявайте да ги зададете! Ще се радвам да отговоря! 😁😁😁

Няма коментари:

Публикуване на коментар