четвъртък, 30 ноември 2023 г.

Различен Следовател вече на хартия!!!


След толкова чакане, доизкусуряване, мотане, мърморене (от моя страна) и какво ли още не, ВЕЧЕ имаме книги! 🥳🥳🥳 Правилно чухте - КНИГИ - защото Различен Следовател е поредица от (според издателя ми) 12 книги. Първите три излизат заедно, защото са смислово свързани (и ще е хубаво да знаете едни неща ПРЕДИ да продължите нататък с приключенията им). 

В самите книги има още изненади (а някои изненади вървят заедно с поръчките), но и за тях нататък (и ако ме следвате в социалните мрежи). Беше ми много трудно да си трая толкова време, а работя по това нещо от девет месеца вече! Нямате представа колко се радвам 😅😅😅

Още има време да се запишете за копие, а ако не се сещате за какво иде реч в историята, ето анотациите на книгите:

Книга 1

Майор Сергей Глухарьов е обикновено ченге в забутан московски район. Работата му започва и свършва с бюрокрация, ловене на дребни престъпници и купчина висящи дела. Човекът си няма представа, че магията съществува, до деня, когато в кабинета му влиза девойка-маг и не се представя новата му колежка.

Същата тази колежка, Наташа, нито има идея как функционират правоохранителните органи, нито това някога я е интересувало. Началниците ѝ внезапно я изпращат на мисия, която разбива на пух и прах тихия ѝ живот на кабинетен плъх.

Полицаят и магът трябва да загърбят различията си, за да се сработят възможно най-бързо и да се научат да действат в екип, защото съдбата и животът на едно момче-маг висят на косъм. Заедно с него е заложен на карта и балансът между Светлината и Мрака.

Дали ще успеят да отърват себе си и момчето от магически съд?

Истината знае само Сумракът.

Книга 2

Работата в хибридния отдел за разследване на Различни престъпления е в застой, а Наташа само си мисли, че е свикнала със следователската работа. Докато един хубав следобед не се оказва простреляна от „приятелски огън“. Виновникът за инцидента е нов колега в отдела, Олег Мелников, който бива „пришит“ към двойката, с цел да се докаже в работата. 

На тримата им се налага да разследват изнасилвач, който върлува в града от няколко седмици. Десет момичета са станали вече негова жертва, а няколко други са мъртви. Изнасилвачът е Различен, но по-интересното е, че напада други Различни. За да бъде заловен престъпникът, хората и Различните трябва да си сътрудничат, защото поотделно магията и човешкото правосъдие са недостатъчни. 

Ще успее ли Наташа да се справи или ще се превърне в следващата му жертва?

Книга 3

„Пази се, Велика, около теб се вие повече Сила, отколкото можеш да смелиш. Посегнеш ли, ще те опари, не го ли сториш – и ти, и онези, които обичаш ще изгорят.“

Наташа случайно получава пророчество, на което не обръща особено внимание. Докато, няколко месеца по-късно, не е привикана от Инквизитора Валерий, за да получи нова задача. 

От хранилището на Инквизицията в Прага е изчезнал древен и много мощен артефакт. Според Валерий, някой се опитва да възкреси древна Различна. Магьосница на хиляди години с неизмерима мощ. За целта, му е нужна Наташа – жива или мъртва. За предпочитане, мъртва. 

Дали Валерий е този, за когото се представя, или миналото му в Аненербе не е причината за целия казус? Дали не крие нещо и кого изобщо подозира?

Кой е крадецът и дали Наташа ще успее да го обезвреди? А дали не е била лъгана от всички през цялото време? 

Истината се крие някъде в пясъците на Петия слой на Сумрака. 

С това, историята на нашите двама приятели само започва. Защото, първо, един автор пише на компютъра по много и когато написа края на тази книга, осъзна, че има още много неща, които иска да разкаже и второ, защото към оня момент нямах представа колко точно е дълга една книга. За мен този момент (а и днешния ден) е магически. 

Първата огромна книга от поредицата, нещото, което завърших през май 2018 година, вече е на хартия! Да, за издателя са три книги, но за мен, в главата ми, винаги тези три са една книга (защото са писани като цяла книга). Усещането е нереално, признавам. Даже ми е странно. Обаче е хубаво странно усещане. В този случай, да кажа, че е сбъдната мечта ще е самата истина (колкото и клиширано да звучи). Прекарала съм часове наред в мечти да видя точно тези книги на хартия (към оня момент, други написани нямах, така и така).  Нямам търпение да получа хартиените копия и се надявам да ги харесате (в тях има изненади и с тях вървят изненади 😉 ).

Забавен факт - всъщност първо направихме корицата за книга три и когато казах на издателя, че реално тази сграда ни трябва за третата книга, а не за първата, започна едно мислене какво, в името на Светлината и Мрака, да сложим по другите корици. Няма да казвам коя е сградата, сто процента я знаете. Признавам, от трите корици, харесвам тази най-много (от другите две ми е трудно да си избера даже).

Изпращам поръчки и вън от България, проверено и работи 😁

Няма коментари:

Публикуване на коментар